Ενας Τρικαλινός ιδρύει… δικό του κόμμα με το όνομα… ΠΑΚΑΠ

26 Αυγούστου 20160 σχόλια




Το δικό του κόμμα με το όνομα «Πανελλήνιο Αγωνιστικό Κίνημα Αδέσμευτων Πολιτών» ιδρύει ο Βασίλης Ζορμπάς πρόεδρος του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Εγγεγραμμένων στα Νομαρχιακά Μητρώα Τρικάλων, που μάλιστα προγραμματίζει την παρουσίασή του στις 3 Σεπτέμβρη στην Αθήνα.

Ηγείσαι μιας προσπάθειας να γίνει ένα καινούργιο κόμμα;

Ναι, τώρα την Τετάρτη – Πέμπτη καταθέτουμε στον Άρειο Πάγο την αίτηση του καταστατικού και της διακήρυξης και το ονομάσαμε Πανελλήνιο Αγωνιστικό Κίνημα Αδέσμευτων Πολιτών. Το αλλάξαμε πολλά ονόματα γιατί δεν θέλουμε να έχουμε προστριβές με άλλους, δεν θα πω ούτε αντιπάλους ούτε εχθρούς, όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι αγαπητοί ειδικά προς εμένα. Όποιος και να είναι ο πολιτικός αντίπαλος πρέπει να τον σεβόμαστε, να τον εκτιμάμε γιατί ο ίδιος βγαίνει για όλο τον κόσμο, δεν βγήκε για μένα, βγαίνει για όλους. Και νομίζω πάνω στη Γη, εδώ, έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα. Δεν έχει κανένας άνθρωπος παραπάνω δικαιώματα, όσο μυαλό να έχει. Ας πούμε εγώ είμαι πιο γερός και πιο έξυπνος. Είναι λάθος. Και το μυρμήγκι ακόμα πρέπει να το σεβόμαστε.

Ποιοι είστε σε αυτό το κίνημα τώρα;

Ξεκινήσαμε από τον Οκτώβριο πέρυσι, όχι δειλά – δειλά, αγανακτισμένοι. Και είχαμε πει να το ονομάσουμε Αγανακτισμένοι Έλληνες και τέτοια. Γιατί βλέπουμε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, και πάνε για το χειρότερο, θα έχουμε πολλά γεγονότα. Εγώ φοβάμαι γιατί ότι βγάζει αυτή η γλώσσα βγαίνουν αληθινά. Και δεν θέλω να το πω, αλλά θα το πω για να το ακούσει ο λαός. Φοβάμαι μια αναμεταξύ μας σύρραξη. Η ανέχεια φέρνει κλεψιές, φέρνει δολοφονίες, φέρνει αυτοκτονίες. Ο κόσμος δεν έχει να πάρει ψωμί, δεν έχουμε να πιούμε ένα καφέ.

Δεν μου απαντήσατε όμως ποιοι είστε.

Είμαστε όλος ο ελληνικός λαός, το 78 με 80% είναι μαζί μας.

Ναι, στελέχη, ποια είναι τα στελέχη;

Δεν υπάρχουνε στελέχη. Όπως είμαι εγώ αγωνιστής υπάρχει το 80% των Ελλήνων που αγωνίζονται. Και πρέπει όλοι να σηκωθούν από τις καρέκλες και από τα τραπέζια και τις κρεβατοκάμαρες που είναι ξάπλα να βγούνε και να αγωνιστούν και να συνδράμουν σε αυτό το έργο για να φύγει ο ζυγός που έχουμε. Οι Έλληνες έκαναν επανάσταση και κυνήγησαν τον Τούρκο, μετά τον Γερμανό. Τώρα πρέπει να κάνουμε επανάσταση να διώξουμε αυτή τη σκλαβιά των νόμιμων και μη νόμιμων τοκογλύφων. Οι τοκογλύφοι πήραν 200-250 δις υποσχόμενοι θα τα βγάλουν στην αγορά, θα τα δώσουν στον κόσμο, δεν έκαναν τίποτα από αυτά.

Θα υπάρχει ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο θα ηγείται της προσπάθειας αυτής;

Όχι, δεν θα υπάρχει κανένας ο οποίος υπηρέτησε. Εμείς αυτά που θέλουμε να κάνουμε στα 8 χρόνια αν μπούμε στη Βουλή, εμείς, θα καταργήσουμε και αν ο θεός και ο κόσμος εμπιστευτεί εμάς, θα αλλάξουμε το Σύνταγμα πρώτα – πρώτα, και θα βάλουμε μεγάλους όρους, 8 χρόνια θητείας θα εξαφανίζονται οι πολιτικοί. Δεν υπάρχει να γίνει αντικατάστατος κανένας. Όλοι θα υπηρετούν τίμια και ωραία.

Θα καταθέσετε και το πρόγραμμά σας τώρα την Πέμπτη δηλαδή; Τις βασικές αρχές;

Βεβαίως, το πρόγραμμα είναι το γραμμένο και το ξέρω απ’ έξω. Τα έχω γράψει μόνος μου, δηλαδή όχι μόνος μου, με τα παιδιά.

Υπάρχουν σε άλλες πόλεις κάποιοι που να ακολουθούν…;

Βεβαίως, προχθές μίλησα στη Βέροια και μετά πήγα Κοζάνη. Όταν λέμε μιλήσαμε, επειδή δεν έχουμε το καταστατικό μιλάω μέσα στα καφενεία, κάνουμε διάλογο. Στα Γρεβενά πριν από κάμποσες μέρες, στο Κουκάκι είχα μιλήσει εκεί σε ένα καφενείο, είχαν μαζευτεί πολλά άτομα, ο κόσμος,, ήταν συγκινητική η παρουσία τους, καθόντουσαν δηλαδή οι γέροι και εδώ, παντού, και να χαιρετήσουν, και με αγκάλιαζαν και με φιλούσαν και έλεγαν Πρόεδρε προχώρα είμαστε μαζί σου.

Οργανωτική δομή θα έχει αυτό το κόμμα;

Το κόμμα θα λειτουργήσει κανονικά όπως λειτουργούν όλα τα κόμματα. Το καταστατικό προβλέπει τα πάντα, πως θα συνέρχεται και πως κάθε 4 χρόνια θα εκλέγεται ο αρχηγός. Εμείς δεν θα κάνουμε ότι έχασε στις εκλογές δεν είναι καλό το πρόσωπο. Δεν είναι τα πρόσωπα, είναι η πολιτική που μπορεί ένα πρόσωπο να κυβερνάει 200 χρόνια. Αλλά δεν ζει 200 χρόνια ένα πρόσωπο όμως.

Μα δεν μου είπατε ονόματα όμως, εδώ σας ακολουθεί κάποιος γνωστός, κάποιος.

Όχι, μα δεν θέλουμε επιφανή στελέχη. Είναι πολλά, δεν θέλουμε. Δέχτηκα τηλέφωνα από άτομα στην Αθήνα να συναντηθώ και λέμε όχι, όχι εγώ, όλη η παρέα. Είπαμε όχι γιατί αν θα βάλουμε μέσα άτομα που βγήκαν και ήταν στην εξουσία…

Ναι αλλά τώρα ως δημοσιογράφο με προκαλείς να σου κάνω την ερώτηση, μια παρέα μαζευτήκατε και κάνατε ένα κόμμα;

Ναι. Μια παρέα μαζευτήκαμε και κάναμε ένα κόμμα. Είμαστε για παράδειγμα 10 – 15 χιλιάδες στην Ελλάδα εργολάβοι μικροί και ήμασταν οι πρώτοι αγανακτισμένοι.

Δηλαδή σε στηρίζουν αρκετά άτομα με αυτό το πλάνο.

Όλα τα άτομα. Όχι μόνο οι εμπειροτέχνες και οι εργοδηγοί. Με στηρίζουν αυτοί που δουλεύουν, τα παιδιά που έμειναν άνεργα, οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, που παίρναν ειδικά (?), όλα αυτά τα άτομα. Με στηρίζουν οι αγρότες γιατί μην ξεχνάς ότι εγώ είμαι παιδί από αγροτιά και ο πατέρας μου ήταν αγωνιστής και αγωνιζόταν για την αγροτιά.

Να κλείσουμε λίγο τη συνέντευξη με το πρακτικό μέρος της υπόθεσης. Πέμπτη είπατε θα καταθέσετε στον Άρειο Πάγο το αίτημα. Θα κάνετε κάποια συγκέντρωση εδώ στα Τρίκαλα μέσα στο φθινόπωρο τώρα σύντομα;

Μόνο στα Τρίκαλα θα κάνουμε; Μόλις πάρουμε από τον Άρειο Πάγο υπογραφή από τον δικαστή, εισαγγελέα, ποιος υπογράφει, από εκεί και πέρα είμαστε νόμιμοι να κάνουμε συγκεντρώσεις, να κάνουμε τα πάντα. Να βγαίνουμε παράδειγμα στα κανάλια και να μιλάμε σαν κόμμα, και στις 3 του Σεπτέμβρη που θα γίνει η διακήρυξη στο ξενοδοχείο «Ζαφόλια» και καλώ όλους τους πατριώτες εδώ των Τρικάλων να έρθουν, θα γίνει μια παρουσίαση όλων αυτών που έχουμε να κάνουμε, και αυτά που λέμε εμείς δεν θα διαψευστούμε, γιατί δεν θα τα κάνουμε εμείς, τα κάνει ο ελληνικός λαός.

Γιατί 3 Σεπτέμβρη;

Το κάνουμε 3 Σεπτέμβρη γιατί δεν βρήκαμε άλλη ημερομηνία.

Είναι τυχαίο δηλαδή;

Τυχαίο βέβαια. Τυχαίο.

Που τοποθετείτε, να τελειώσω με αυτό, σε ποιο….

Δεν έχουμε πολιτικό χώρο. Τέλειωσαν τα πάντα. Εμείς βλέπουμε Έλληνες, δεν μας ενδιαφέρει αν είναι χρυσαυγίτης, βλέπουμε Έλληνες. Δίπλα μου παράδειγμα μένει ένα παιδάκι που είναι χρυσαυγίτης. Ή ένας συγγενής μου. Θα ανοίξω προσωπικά με τον χρυσαυγίτη τι έγινε γιατί βγήκε χρυσαυγίτης αυτός. Από την αγανάκτηση ο άνθρωπος. Καλό παιδί είναι. Δίπλα πιο πέρα μένει ένας κομμουνιστής, θα τον αποκλείσουμε τον κομμουνιστή; Πιο κάτω μένει ο πασοκτζής. Δεν είναι καλός ο πασοκτζής γιατί παράδειγμα 2-3 από το ΠΑΣΟΚ έφαγαν;

Χ.Κ.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: :
 
Copyright © 2014. ΠΙΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ™ -Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος